Čebele, hrana in prihodnost

V sodobnem času se zanimanje za čebele in druge opraševalce povečuje, ne samo zaradi njihovega pomena pri opraševanju rastlin, temveč tudi zaradi vse večjega zavedanja o njihovem pomenu zagotavljanja potrebne hrane. Kar dve tretjini naše hrane je posredno ali neposredno odvisno od njih. In vendar v nekaterih delih sveta za opraševanje rastlin ni več dovolj čebel ali drugih opraševalcev, zato je bil to vlogo prisiljen prevzeti človek, in to s cvetnim prahom in čopičem v rokah.  

Sodelujeta:

Ivan Esenko – pisatelj, fotograf in naravovarstevnik. Naravi je zapisan že od malih nog. Dejaven je pri proučevanju živalstva in njegovega pomena v vrtni ekologiji, o čemer je napisal vrsto poljudnih in strokovnih člankov ter številnih knjig. Ukvarja se z naravoslovno fotografijo, predvsem s portretiranjem živali, je tudi avtor vseh fotografij v knjigi. 

Dr. Petra Bole – navdušena čebelarka, oblikovalka in direktorica Čebelarskega muzeja. S čebelami se je srečala pred tremi leti, ko je postavila svoj prvi čebelnjak. Je avtorica dvakrat nagrajene nove stalne razstave v Čebalarskem muzeju v Radovljici in avtorica monografije Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Datum

Nov 24 2022
Končan dogodek!

Čas

14:00 - 14:45

Lokacija

Gospodarsko razstavišče
Kategorija

Organizator

Založba Primus