Domov dogodki - 40. Slovenski knjižni sejem 2023 Pogovorna postaja 2022 Digitalno knjižno založništvo – oksimoron ali prihodnost?

Digitalno knjižno založništvo – oksimoron ali prihodnost?

Organizator

Mladinska knjiga

Nastopajoči

dr. Alenka Kepic Mohar, Tihana Kurtin Jeraj, Marjan Povše

Moderator

dr. Aljoša Harlamov

Opis dogodka

Tektonske premike v svetovnem založništvu so napovedovali že ob prihodu e-knjig, a se zdi, da je na branje pravzaprav bolj vplivalo samo digitalno okolje. Zdaj se podobne napovedi oblikujejo okrog zvočnih knjig, zlasti ker te s sabo prinašajo tudi platformsko preoblikovanje spletne prodaje in naročniških sistemov. Bodo tudi knjige postale le ena od oblik »vsebine«? Kaj to pomeni za kulturo branja in kupovanja knjig? Kako lahko založništvo združi nujo po digitalizaciji z ohranjanjem knjige kot nosilca najpomembnejšega načina prenosa znanja, učenja, oblikovanja socializacije in empatije? Kako poslušamo knjigo?

O vsem tem in še čem se bo z gosti, glavno urednico Mladinske knjige in avtorico knjige Nevidna moč knjig dr. Alenko Kepic Mohar, vodjo digitalnega knjižnega uredništva Mladinske knjige Tihano Kurtin Jeraj ter Marjanom Povšetom, predstavnikom podjetja Audibook, pogovarjal glavni urednik Cankarjeve založbe dr. Aljoša Harlamov.

Datum

Nov 23 2022
Končan dogodek!

Čas

12:00 - 12:45

Primerna starost otroka

5+

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

Cankarjeva založba