Domov dogodki - 40. Slovenski knjižni sejem 2023 Pogovorna postaja 2022 Ko je ime avtorja lahko tudi naslov knjige: sodobna proza med avtobiografskim, avtofikcijo in dokumentarizmom

Ko je ime avtorja lahko tudi naslov knjige: sodobna proza med avtobiografskim, avtofikcijo in dokumentarizmom

Organizator

Cankarjeva založba

Nastopajoči

Vesna Lemaić
Ivo Svetina
Lela B. Njatin

Moderator

Aljoša Harlamov

Opis dogodka

Eden največjih slovenskih prozaistov Lojze Kovačič je govoril, da celo življenje piše en roman – roman o sebi; zadnja leta pa v slovenskem leposlovju znova opažamo močnejšo prisotnost avtobiografskih, avtofikcijskih in dokumentarnih elementov. Je v tem zaznati vpliv družbenih omrežij in nove izpovednosti, gradnje identitete? Zakaj avtorji pišejo sebe in o svojih in kaj to pravzaprav pomeni? Ali bralci znajo ločevati med avtofikcijo in avtobiografijo? Kje je ta izmuzljiva ločnica? In kaj je z drugimi liki v takih delih? O tem bomo govorili z Vesno Lemaić, ki je avtorica številnih knjig, v katerih meša avtobiografsko s fiktivnim, nazadnje kratkoprozne zbirke Trznil je, odprla je oko, Ivom Svetino, ki v svoji »zadnji knjigi« Smisel rože obračuna s svojim življenjem, ter z Lelo B. Njatin, ki se je s knjigo Samski blok dobesedno in v prenesenem pomenu vpisala v neko lokalno skupnost.

Po dogodku vabljeni na stojnico Cankarjeve založbe , kjer bodo Vesna Lemaić, Ivo Svetina in Lela B. Njatin podpisovali svoje knjige.

Datum

Nov 24 2022
Končan dogodek!

Čas

11:00 - 11:45

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

Cankarjeva založba