Domov dogodki - 40. Slovenski knjižni sejem 2023 Pogovorna postaja 2022 Kavni krog: darilo, ki ti ga da starost, je čas!

Kavni krog: darilo, ki ti ga da starost, je čas!

Organizator

Hart založba

Nastopajoči

Barbara Hanuš
Tone Partljič
Maja Jug Hartman
Biljana Babič

Moderator

Carmen L. Oven

Opis dogodka

V kratkih zgodbah Barbare Hanuš se prepletajo grenki in sladki spomini, temne in svetle izkušnje starostnikov v majhnem obmorskem mestu. Gospe posedajo v krogu in se pogovarjajo, druga z drugo ali pa katera kar sama s seboj. Tako pijejo kavo vsako jutro, v kavnem krogu. “Darilo, ki ti ga da starost, je čas,” je zapisala avtorica. In starostniki v domu imajo veliko veliko časa. Preživljajo ga v družbi, ki med izpovedmi in smehom zaceli kakšno rano, pozdravi osamljenost. Večinoma pa uživajo drug ob drugem, v medsebojni podpori in povezanosti. Življenje tam teče počasneje, začinjeno s trenutki pozabljivosti in vračanjem v spomine. Včasih pa tok spominjanja prekine sedanjost, dogodki, ki jih povežejo, in takrat se v kavnem krogu širita smeh ter pesem kot nalezljiva bolezen. Čas je le trenutek, trenutke pa je treba živeti. Barbara Hanuš jih je ujela v čudovitih, kratkih, jasnih in humornih zgodbah, ki se nadaljujejo v novi knjigi Od sedem do sedemindevetdeset.

Odlično je, če dobimo »vzgojno« knjigo, če je napisana odlično. Ne zatiskajmo si seveda oči nad pred nasiljem, izkoriščanjem, odklanjanjem, toda zakaj ne zaploskati modrosti, nesebičnosti, dobroti! – Tone Partljič

Datum

Nov 24 2022
Končan dogodek!

Čas

18:00 - 18:45

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

Hart založba