Praznična omizja in gastronomska diplomacija

Organizator

Založba Hart

Nastopajoči

Prof. dr. Janez Bogataj, Mojca Mavec

Moderator

Mojca Mavec

Opis dogodka

O praznikih, ki jih obeležujemo v Sloveniji, navadah in jedeh za obloženo mizo. Vendar praznikov ne praznujemo le zaradi hrane, ampak nam praznična miza v tem odtujenem svetu omogoča številna druženja, pogovore, srečanja. Jemo zato, da živimo, a ne živimo, da bi le jedli ! Hrana je eden najbolj temeljnih povezovalcev ljudi. Z živili, jedmi, pijačami, jedilnimi obroki, navadami za mizami in drugimi sestavinami, ki sooblikujejo pojem prehranske kulture, spoznavamo posameznike, skupine, družine, prebivalce lokalnih in regionalnih okolij, držav, navsezadnje našega celega planeta. Hrana pogosto ruši številne ovire, zato so jo nekatere države sveta postavile kot enega izmed temeljev svojih zunanjih politik. S hrano ljudje izražajo svojo kulturo, dediščino in odnose z drugimi skupnostmi po svetu. Jedilni obroki v vseh kulturah pomenijo posebne obrede povezovanja, ko družine, prijatelji in prebivalci lokalnih okolij najdejo nekaj časa zase!

Datum

Nov 25 2022
Končan dogodek!

Čas

19:00 - 19:45

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

Hart založba