Risanje in podpisovanje: Izar Lunaček

Svoje stripe je objavljal v Stripburgerju, Slovenskih novicah, Delu in Mladini ter izdal več stripovskih albumov. Poleg tega riše tudi ilustracije in karikature, ki jih objavlja v različnih časopisih in revijah, ilustriral pa je tudi več knjig, med katerimi so tri prijele zlato hruško, znak kakovosti otroške in mladinske literature.

Znan je kot avtor prvega slovenskega spletnega stripa Paradise Misplaced (2009–2011) ter prvega slovenskega avtorskega stripa, objavljenega pri veliki ameriški založbi, Animal noir, ki ga je ustvaril skupaj z Nejcem Jurnom. Strip je leta 2017 izšel v Ameriki pri založbi IDW, nato pa ga je istega leta v slovenščini izdala še Cankarjeva založba pod naslovom Kosmati krimič. Leta 2022 je prejel dve nagradi zlatirepec za najboljši strip v kategorijah za najboljši izvirni strip za otroke in mlade za strip Lahko noč, sine ter za najboljši prevod stripa za otroke in mlade Vampirček gre v šolo.

Je tudi soustanovitelj in organizator Stripolisa (2012–), Stripolisfesta oziroma Tinte (2013–) in striparne Pritličje, ki se je kasneje preselila na Poljansko ulico in preimenovala v Striparno Stripolis (2014–).

Datum

Nov 26 2022
Končan dogodek!

Čas

12:00 - 13:00

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

SKS