Domov dogodki - 40. Slovenski knjižni sejem 2023 Pisateljski oder 2022 Vrabec Anarhist predstavlja pesmomat Slovenske pisateljske poti

Vrabec Anarhist predstavlja pesmomat Slovenske pisateljske poti

Organizator

Društvo slovenskih pisateljev, PEN

Nastopajoči

Igor Divjak, Martin Mikolič, Mojca Fo, Katja Petrin

Moderator

Luna J. Šribar

Opis dogodka

Pesmomat je skupni projekt Društva slovenskih pisateljev in Vrabca anarhista – portala za književnost in mišljenje, ki deluje v okviru DSP, Slovenskega centra PEN in Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Avtomat za poezijo, tako imenovani PESMOMAT, bo zaživel z namenom poetične intervencije v javni prostor.

Gre za združevanje dveh, na prvi pogled nasprotujočih si načinov delovanja – uporabo avtomatiziranega načina produkcije za poezijo, ki je »čista dodana vrednost« in v sodobnem ekonomskem sistemu ne velja za dobičkonosno. Vodilo je ustvarjanje »poetične resničnosti« oziroma vnos poetičnega v stvarnost.

O tem, kako je nastala mašina, ki za evro ponudi pesem, ki jo lahko poslušate, natisnete ali prenesete na telefon, se bodo pogovarjali moderatorka Luna Jurančič Šribar, dr. Igor Divjak, oba sta vodji projekta, oblikovalka pesmomata Mojca Fo, strateginja promocijske kampanje pesmomata Katja Petrin in mladi pesnik Martin Mikolič.

Datum

Nov 22 2022
Končan dogodek!

Čas

14:00 - 14:45

Lokacija

Gospodarsko razstavišče

Organizator

Društvo slovenskih pisateljev