Pisateljski oder

Program 38. Slovenskega knjižnega sejma bo tudi letos ponudil pestro dogajanje na Pisateljskem odru, ki ga koordinira Društvo slovenskih pisateljev. Program na odru je namenjen predstavitvam literarnih ustvarjalcev in živemu stiku občinstva z avtorji, kar smo na zadnji dveh sejemskih izvedbah tako zelo pogrešali.

november 2022

Antika v romanu na SlovenskemKončan dogodek

Pisatelj Branko Cestnik je v svojih romanih prvi po S. Cajnkarju in A. Rebuli ter literarno in zgodovinsko najnatančneje doslej rekonstruiral čas med letoma 165 in 304 na slovenskih tleh in širše.
22 Nov
15:00 - 15:45
Gospodarsko razstavišče
  • Celjska Mohorjeva družba

Odisejevo zatočišče 3 in nagrada SEP za mlade avtorjeKončan dogodek

Na dogodku bosta predstavljena rezidenčni projekt Odisejevo zatočišče in Pisateljska nagrada SEP za mlade avtorje, projekta Društva slovenskih pisateljev, ki sta usmerjena v predstavitev literatov, ki so v svojih nacionalnih književnostih uveljavljajoča se, tudi že nagrajena literarna imena, ki pa še niso poznana v širšem evropskem prostoru.
22 Nov
16:00 - 16:45
Gospodarsko razstavišče
  • Društvo slovenskih pisateljev

Župančičeva frulicaKončan dogodek

Župančičeva frulica je natečaj za izbor najboljšega slovenskega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika ali pesnico z več kot 30-letno tradicijo. Strokovne komisije vsako leto izberejo tudi najboljšega deklamatorja in deklamatorko ter pripovedovalca ali pripovedovalko.
23 Nov
10:00 - 10:45
Gospodarsko razstavišče
  • Društvo slovenskih pisateljev
Ni iskalnih zadetkov!
Naloži več