Pogovorna postaja

Pogovori, ki se bodo »srečevali« na Pogovorni postaji, bodo splošne, poljudne narave. Govorili bomo o temah, ki se v najširšem pomenu dotikajo družbe in ljudi, ki živimo v njej. Povezane bodo s knjigo ali več knjigami v slovenskem jeziku, in to vseh žanrov: od leposlovja do priročnikov, od slikanic do monografij – ter seveda vsega vmes. Pogovorna postaja ni namenjena promocijskim in novinarskim predstavitvam novih naslovov, temveč širši debati o izbrani temi.

november 2022

Ženska hišaKončan dogodek

Vsaka zgodba Mirane Likar je pravzaprav roman v malem. Vsaka prikaže izsek iz nekega življenja na presečišču zgodovine, ki bo izbranim likom vzpostavil bolj ali manj smiselno preteklost in določil njihovo prihodnost.
22 Nov
19:00 - 19:45
Gospodarsko razstavišče
  • Založba Goga

Slovensko manjšinsko vprašanjeKončan dogodek

Ob izidu znanstvene monografije Slovenske manjšine v sosednjih državah se bo za avtorjem pogovarjala direktorica Inštituta za narodnostna vprašanja (INV), prof. dr. Sonja Novak (Lukanovič.
23 Nov
10:00 - 10:45
Gospodarsko razstavišče
  • Založba Univerze v Ljubljani

Govor in prostorKončan dogodek

Naslov knjige Govor in prostor nakazuje osrednjo temo, ki povezuje razprave domačih in tujih raziskovalcev z različnih umetniških in znanstvenih področij.
23 Nov
13:00 - 13:45
Gospodarsko razstavišče
  • Založba Univerze v Ljubljani
Ni iskalnih zadetkov!
Naloži več