Razstavljalci

AUDIBOOK, mobilne tehnologije d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/612 526

E-mail: info@audibook.siInternet naslov: www.audibook.si

Mobilna aplikacija Audibook – največja ponudba avdio knjig v slovenskem jeziku http://app.audibook.si

AVRORA AS d.o.o.

Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, SLOVENIJA

Tel. 059 932 107

E-mail: info@avrora.si, Internet naslov: www.galarna.si, www.avrora.si

Avrora je distribucijska hiša v okviru katere deluje spletna knjigarna www.galarna.si . Pri nas poskrbimo za hitro in učinkovito distribucijo knjig, ki jih glede na vsebino usmerimo na ustrezna prodajna mesta po Sloveniji in v zamejstvu. Prodajna mreža obsega knjigarne, knjižnice, spletne trgovine, trgovske centre in specifična prodajna mesta. Skrbimo za številne slovenske male in srednje velike založnike.

Program knjig, ki jih združujemo v okviru naše distribucije obsega: kartonke, slikanice, otroško in mladinsko leposlovje, leposlovje za odrasle, program

slovenskih avtorjev, priročnike s področja naravoslovja, kulinarike, psihologije in sociologije, priročnike za dom in vrt, vzgojo in izobraževanje, zdravje in osebnostno rast, prodajne priročnike in drugo.

BELETRINA, ZAVOD ZA ZALOŽNIŠKO DEJAVNOST

Neubergerjeva 30, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/200 37 00

E-mail: prodaja@beletrina.si, Internet naslov: www.beletrina.si

Založba Beletrina je Beletrina ena od vodilnih slovenskih založb v Sloveniji.Ob visokokakovostni knjižni produkciji posebno pozornost posvečamo promociji avtorjev in prevajalcev ter dvigovanju bralne kulture v Sloveniji in tudi v mednarodnem prostoru.Smo eden vodilnih generatorjev kulturnega življenja v Sloveniji, hkrati pa z inovativnimi praksami ves čas stremimo k povezovanju z akterji s področja kulture, novih tehnologij, sociale in šolstva. Vodimo dva največja literarna festivala v Sloveniji, Dnevi poezije in vina na Ptuju z več kot 65 dogodki po vsej Sloveniji in festival Literature sveta – Fabula v Ljubljani. Na področju e-knjig smo razvili razvili platformo Biblos za izposojo in nakup e-knjig, ki združuje že več kot 45.000 uporabnikov.

BUČA d.o.o.

Zgornja Slivnica  3d, 1293 Šmarje – Sap, SLOVENIJA

Tel. 041/643 026

E-mail: buca@siol.net, Internet naslov: www.buca.si

Buča je najstarejša zasebna slovenska knjigotrška hiša. Poleg distribucije različnih založb in lastnih izdaj, večkrat pomagamo izdati kakšno zanimivo knjigo iz različnih področij.

CANKARJEVA ZALOŽBA - ZALOŽNIŠTVO d.o.o.

Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Internet naslov: www.mladinska.com

Cankarjeva založba že skoraj osem desetletij odločilno sooblikuje naš kulturni in miselni prostor. Z jasnimi programskimi usmeritvami ter zavezanostjo kakovostnemu leposlovju in tehtni stvarni literaturi se lahko pohvali z enim najzvestejših in najbolj predanih bralskih občinstev pri nas. Posebej skrbno se posveča slovenskim avtorjem ter navdušuje tudi s kakovostno stvarno literaturo, monografijami, biografijami, kuharicami, posebno mesto na založniškem zemljevidu pa imajo prestižne luksuzne izdaje.

CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA, d.o.o.

Prešernova ulica 23, 3000 Celje, SLOVENIJA

Tel. 03/426 48 00

E-mail: info@celjska-mohorjeva.si, Internet naslov: www.mohorjeva.org

Celjska Mohorjeva družba, prva slovenska založba, danes sodi med večje klasične slovenske založbe. Uresničuje 170-letno poslanstvo izdajanja kakovostnih knjig najrazličnejših zvrsti s področij kulture in humanizma za vse generacije.

ČZD KMEČKI GLAS d.o.o.

Vurnikova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/473 53 63, Fax. 01/473 53 77

E-mail: info@czd-kmeckiglas.si, Internet naslov: www.kmeckiglas.com

Poslanstvo Založbe Kmečki glas je, da z uporabnimi, poljudno-strokovnimi knjigami bralce opogumlja za samostojno ustvarjalno življenje v sožitju z naravo. Knjige so izvirna dela slovenskih avtorjev, večinoma poljudno-strokovni priročniki s temami: vrtnarjenje, kulinarika, ustvarjanje, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, živinoreja …

DESK, ZALOŽNIŠTVO d.o.o. IZOLA

Kosovelova 36, 6310 Izola-Isola, SLOVENIJA

Tel. 05/169 90 70

Verjamemo, da lahko branje spodbudi domišljijo in nas usmerja v življenje. Zato se na naših policah najde knjiga za različne bralce. Prav vsako knjigo skrbno izberemo in smo nad njo navdušeni. Ponosni smo, da so pri nas našli svoj slovenski dom pomembni avtorji in njihova dela.

DIDAKTA d.o.o.

Železniška ulica 5, 4248 Lesce, SLOVENIJA

Tel. 04/532 02 00, Fax. 04/532 02 11

E-mail: zalozba@didakta.si, Internet naslov: www.didakta.si

Založba Didakta že 35 let izdaja poučne otroške slikanice, otroške enciklopedije, kakovostne priročnike za starše, mladostnike in odrasle. Strokovno literaturo z različnih področij, potopise ter vrhunsko leposlovje.

DRUŽINA d.o.o.

Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/360 28 28

E-mail: druzina@druzina.siInternet naslov: www.druzina.si

Družina je založniška in časopisna hiša, ki v katoliškem duhu poslanstvo skozi tednik širi že 70 let. S petimi knjigarnami po celi Sloveniji nudi prodajo knjig, tednika in ostalih revij. Spletna knjigarna na www.druzina.si pa je dostopna kadarkoli in kjerkoli.

Epistola, založništvo, d.o.o.

Linhartova cesta 64, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 031/814 774

E-mail: matic@epistola.si

S sporočilnostjo otroških in mladinskih knjig, ki jih izdajamo, želimo na zanimiv in poučen način opozarjati na vrednote, ki so v življenju pomembne, ter na okolje in družbo, v kateri živimo.

EUROPEAN NETWORK OF LIVING LABS

Kunstlaan 6,  BE – 1210 Sint-Joost-ten-Node, BELGIJA

Tel. 0032/47 747 67 75

E-mail: info@enoll.org, Internet naslov: www.enoll.org

Predstavili bomo interaktivno knjižno izkušnjo prek predvajalnika z binauralno reprodukcijo. Posamezni uporabniki bodo lahko uporabljali aplikacijo Möbius za poglobljleno branje, ki vključuje besedilo + binauralni zvok.

GEA College - Fakulteta za podjetništvo

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. +386 1 588 13 07, Fax. +386 1 588 13 07

E-mail: tajnistvo@gea-college.si, Internet naslov: www.gea-college.si

GEA College – Fakulteta za podjetništvo ima bogato tradicijo in izkušnje na področju podjetništva in izobraževanja. Verjamemo, da so knjige nepogrešljiv vir znanja, zato prispevamo k izdaji novih knjig na različnih področjih. Na Knjižnem sejmu vam želimo prijetno brskanje med knjižnimi zakladi.

GORIŠKA MOHORJEVA DRUŽBA

Piazza Vittoria – Travnik   25, 34170 Gorizia – Gorica (Italija)

Tel. +39 0481 533177

E-mail: mohorjeva@gmail.com, Internet naslov: www.mohorjeva.it

Goriška Mohorjeva družba je bila ustanovljena leta 1923, leta 1924 pa je že izdala prvo knjižno zbirko s Koledarjem za leto 1925, in to tradicijo nadaljuje nepretrgoma vse do danes.

GRAFENAUER ZALOŽBA, založniška dejavnost, d.o.o.

Vodnikova cesta 252, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 069/639 461

E-mail: info@grafenauer.si, Internet naslov: www.grafenauer.si

Z otroškimi poljudnimi in leposlovnimi deli ter učbeniki slovensko knjižno krajino bogatimo že 14 let. Skrbno izbiramo in izdajamo le najkakovostnejše knjige, ki otroke izobražujejo, jih motivirajo, krepijo njihovo samopodobo in bralno kulturo. Naši učbeniki so vsebinsko, didaktično in oblikovno dovršeni. Knjige, ki puščajo sledi!

HARTING podjetje za proizvodnjo, storitve in trgovino, d.o.o.

Rožna dolina, cesta I 26, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 041/636 503

E-mail: hartpublishing@gmail.com, Internet naslov: www.hartpublishing.si

V založbi Hart je ustvarjamo kakovostne izdaje s področja naravne in kulturne dediščine Slovenije, poučne ter leposlovne knjige, pretežno izvirne pa tudi prevode, v sodelovanju z vrhunskimi slovenskimi ter tujimi avtorji, ilustratorji in drugimi strokovnjaki. Od ustanovitve založbe v letu 2011 je izšlo več kot 150 naslovov v slovenskem, angleškem, nemškem in hrvaškem jeziku. Knjige Založbe Hart so namenjene bralcem vseh starosti, od prvih korakov v svet knjig do zahtevnejših strok – za dvig bralne ravni, za izboljšanje učnih rezultatov, za širjenje obzorij.

JUTRO, založništvo in trgovina, d.o.o.

Črnuška cesta 3, 1231 Ljubljana – Črnuče, SLOVENIJA

Tel. 041/999 027

E-mail: info@jutro.si, Internet naslov: www.jutro.si

Založništvo Jutro deluje od leta 1991. Pri izdajanju knjig je naše vodilo: z naprednim duhom in spoštovanjem trajnih vrednost. Podrobneje nas lahko spoznate na naši spletni strani www.jutro.si.

KNJIŽEVNO DRUŠTVO HIŠA POEZIJE

Pavšičeva 4, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/336 486

E-mail: hisa-poezije@poetikon.si

Hiša poezije od leta 2006 izdaja revijo za poezijo in poetično Poetikon, knjižne zbirke Poetikonove lire, Ginko, Sončnica in posebne izdaje. Organiziramo pesniška srečanja in branja poezije, sodelujemo s slovenskimi in tujimi revijami, založbami in umetniškimi ustanovami.

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO APOKALIPSA

Ulica Lili Novy 25, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/671 983

E-mail: apokalipsa@t-2.net, Internet naslov: WWW.APOKALIPSA.SI

KUD Apokalipsa predstavlja združenje žive kulture. Neformalna skupina sodelavcev se povezuje skozi dialog in izmenjavo mnenj. Kot založba je do sedaj izdajala knjige filozofije, umetnosti, poezije in proze ter haikuja kot posebnega žanra, tako prevodno kot izvorno slovensko literaturo.

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO SODOBNOST INTERNATIONAL

Suhadolčanova 64, 1231 Ljubljana – Črnuče, SLOVENIJA

Tel. 01/437 21 01

E-mail: sodobnost@guest.arnes.si, Internet naslov: www.sodobnost.com

KUD Sodobnost International izdaja najstarejšo slovensko literarno revijo Sodobnost. Založbo odlikuje kakovosten knjižni program. V slovenski knjižni prostor hkrati prinaša tudi izvrstna prevodna dela iz manj pogosto prevajanih literarnih pokrajin. Posebno pozornost posveča izvirnim projektom za spodbujanje branja.

LITERARNO - UMETNIŠKO DRUŠTVO LITERATURA

Tomšičeva ulica 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/251 423 69

E-mail: ludliteratura@yahoo.com, Internet naslov: www.ludliteratura.si

LUD Literatura je literarno-umetniško društvo, ki skrbi za literarno kulturo. Izdaja revijo Literatura in ima obsežen knjižni program.

Lisztov inštitut, Madžarski kulturni center, Ljubljana

Bavarska steza 8, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. +386/59 337 900

E-mail: info@lisztovinstitut.si

Lisztov inštitut v Ljubljani deluje od leta 2016. Eden od namenov inštituta je, da madžarsko kulturo, literaturo približa tukaj živečim. Na pobudo inštituta ter v sofinanciranju Pet fi Literary Fund je do sedaj izšlo blizu 35 prevodov madžarskega leposlovja, umetnosti, otroških knjig in gastronomskih knjig.

MIŠ, ZALOŽNIŠTVO, TRGOVINA IN STORITVE d.o.o.

Gorjuša 33, 1233 Dob, SLOVENIJA

Tel. 01/721 45 40

E-mail: info@miszalozba.com, Internet naslov: www.miszalozba.com

Miš založba se že 20 let tudi, da na slovenskem knjižnem trgu ponuja kakovostne naslove tako slovenskih kot tujih avtorjev, zlasti za mladino. Naše poslanstvo je slediti potrebam slovenskih bralcev različnih bralnih sposobnosti z izdajanjem kakovostnih knjižnih del, pri tem pa se osredotočati na kakovost besedil, ilustracij ter izvedbe knjig. To dokazujejo tudi nagrade in priznanja, ki smo jih v teh letih prejeli.

MLADINSKA KNJIGA TRGOVINA d.o.o.

Slovenska cesta 29, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/560 54 08

Internet naslov: www.mladinska.com

Mladinska knjiga Trgovina se ponaša z največjo mrežo knjigarn in papirnic s ponudbo knjig, šolskih potrebščin in daril. Je tudi zanesljiv partner pri oskrbi s pisarniškim materialom. V več kot 50 knjigarnah po vsej Sloveniji, v spletni knjigarni emka.si in v klubskih centrih Sveta knjige, je na voljo več kot 20.000 knjižnih naslovov vseh žanrov tako slovenskih avtorjev kot prevodne literature, od leposlovja, priročnikov, otroških knjig do strokovne literature.

MLADINSKA KNJIGA ZALOŽBA d. d.

Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 31 00

E-mail: info@mladinska.com, Internet naslov: www.mladinska.com

V Mladinski knjigi že skoraj osem desetletij skrbimo za bralce vseh generacij – doslej smo mednje pospremili več kot 26.000 knjižnih naslovov v nakladi dobrih 120 milijonov izvodov. Odlikujejo nas sodobni pristopi in nenehno prilagajanje potrebam bralcev in kupcev. Digitalna preobrazba podjetja je prinesla novo bralno izkušnjo – digitalno knjižnico Mladinska knjiga PLUS, v kateri so na voljo e-knjige, zvočnice in branke iz bogatega knjižnega programa Mladinske knjige.

MOHORJEVA ZALOŽBA CELOVEC

Viktringer Ring 26,  AT 9020 Celovec Klagenfurt, AVSTRIJA

Tel. 0043/463 565 15 20

E-mail: zalozba@mohorjeva.at, Internet naslov: www.mohorjeva.com

Mohorjeva založba Celovec je pionir slovenskega založništva. S sedežem v Celovcu je izdajanje slovenskih knjig polagoma začela dopolnjevati z izdajanjem nemških knjig, to predvsem v smislu zbliževanja avstrijske Koroške s Slovenijo in s promocijo Slovenije in slovenskih avtorjev v avstrijskem prostoru. Poleg raznovrstne literature izdaja tudi učbenike.

MORFEMPLUS, založništvo, d.o.o.

Jezero 55, 1352 Preserje, SLOVENIJA

Tel. 041/532 658

E-mail: helena@morfem.si, Internet naslov: www.morfem.si

MUSLIMANSKA SKUPNOST AHMADIJA - DRUŠTVO ZA INFORMIRANJE O ISLAMU

Zrkovska cesta 144, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 040/718 105

E-mail: info@alislam.si, Internet naslov: www.alislam.si

Društvo za informiranje o islamu aktivno prevaja in objavlja knjige, ki omogočajo boljše razumevanje islama in pokrivajo različne teme. Knjige mnoga zapletena vprašanja osvetlijo z jasnostjo, ki se je morda prej mnogim izmuznila. Noben resen študent, ki želi dobro raziskati islamski nauk, svoje poti ne more končati, ne da bi uporabljal knjige, ki jih je objavilo Društvo za informacije o islamu.

MUZEJI RADOVLJIŠKE OBČINE

Linhartov trg 1, 4240 Radovljica, SLOVENIJA

Tel. 04/532 05 20

E-mail: petra.bole@mro.si, Internet naslov: www.mro.si

Na svetu bi težko našli deželo s tako bogato dediščino, prepleteno s čebelarstvom kot je naša. Čebele imajo pomembno vlogo pri ohranjanju ekološkega ravnovesja v naravi. Zaradi njihovega opraševanja je veliko pridelave hrane sploh mogoče. Vse to in še več lahko preberete v knjigah Čebelarskega muzeja.

NCC LABORATORIJ, založništvo, d.o.o.

Čužnja vas 43, 8231 Trebelno, SLOVENIJA

Tel. 070/550 344

E-mail: official@milankrajnc.com, Internet naslov: www.milankrajnc.si

Avtor, vizionar in vaš sopotnik na poti osebne in poslovne rasti. Njegove knjige so kot ključi do izboljšanja partnerskih odnosov, osebne rasti in uspešnega vodenja družinskih podjetij. Krizni manager, naj njegove besede postanejo orodje za premagovanje izzivov in gradnjo močnih osebnih ali poslovnih temeljev.

NOVA OBZORJA založništvo d.o.o.

Štihova ulica 7, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 031/554 777

E-mail: monika.maljevic@demokracija.si

Založba Nova obzorja je na slovenskem knjižnem in medijskem trgu že 26 let. Poleg izdajanja periodičnega tiska je tudi založnica večjega števila knjižnih izdaj. Svojo založniško-knjižno dejavnost smo usmerili predvsem na izdajanje knjig s področja humanistike in družboslovja, ki obravnavajo do sedaj v veliki meri prezrto tematiko.

OGNJIŠČE ZALOŽNIŠKA DEJAVNOST d.o.o.

Trg Brolo 11, 6000 Koper – Capodistria, SLOVENIJA

Tel. 05/611 72 20

E-mail: ognjisce.zalozba@ognjisce.si, Internet naslov: www.knjigarna.ognjisce.si

Založba Ognjišče, znana po nekaterih uspešnicah, ki so izšle v več deset tisoč izvodih, je nastala na osnovi delovanje revije Ognjišče. S svojimi raznovrstnimi izdajami želi odgovarjati na bivanjska in verska vprašanja sodobnega človeka ter plemenititi njegovo življenje.

PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE

Ob železnici 30A, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/434 56 80, Fax. 01/434 56 91

E-mail: info@pzs.si, Internet naslov: www.pzs.si

Smo ena največjih nevladnih prostovoljskih organizacij. Organizacija s tradicijo, kot naslednica Slovenskega planinskega društva, ustanovljenega leta 1893. Gojimo slovensko planinsko izročilo, izvajamo prostovoljsko delo in delujemo kot del civilne družbe, v javnem interesu s poslanstvom: Planinstvo kot način življenja.

POPR d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 040/882 611

E-mail: ursa@masterchangetraining.si, Internet naslov: www.masterchangetraining.si

Knjiga vas bo popeljala skozi telesni, duhovni in miselni vidik soočanja z izzivi, izboljševanju sebe in spoznavanju naše pravenaravi in možnosti, kje se lahko še bolj spoznamo in ustvarjamo okolje v katerem bomo lažje ohranjali ravnovesje, zadovoljstvo, mir in zdravje.

SIDARTA d.o.o.

Dunajska cesta 109, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/561 34 73

E-mail: office@sidarta.si, Internet naslov: www.sidarta.si

Jedro založniškega programa založbe SIDARTA sestavlja vodniška literatura s področij gorništva, plezanja, turne smuke, izletništva (družinski izleti) in kolesarjenja. Poleg pa še zemljevidi ter gorniško leposlovje. Ob koncu leta pripravljamo božično-novoletne voščilnice z motivi slovenskih ilustratorjev. Vabljeni tudi na www.sidarta.si.

SINGA, trgovina in storitve, d.o.o.

Slovenčeva ulica 24, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 040/200 311

E-mail: peter@singa.si, Internet naslov: www.zabavnoucenje.com

KUKU – Zabavno učenje je edinstven didaktični koncept, pri katerem otroci na zabaven in privlačen način pridobijo obilo zanimivih in poučnih informacij. Branje s pomočjo interaktivnega pisala KUKU je posebno učno doživetje, saj se besedam in slikam z enim dotikom pridružijo tudi zvoki.

SLOVENSKA MATICA

Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/422 43 40, Fax. 01/422 43 44

E-mail: slovenska matica@siol.net, Internet naslov: www.slovenska-matica.si

Slovenska matica je znanstvena in kulturna institucija, ki prireja znanstvene sestanke o najrazličnejših problemih slovenske kulture in družbe ter njene prihodnosti. Hkrati je založba, ki skrbi za izdajanje kvalitetnih izvirnih del ter prevodov humanistike, družboslovja, naravoslovja, medicine in tehnike.

SLOVENSKI GLEDALIŠKI ZALOŽNIKI

Mestni trg 17, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 58 00

E-mail: slogi@slogi.si, Internet naslov: www.slogi.si

Gledališče ni zgolj predstava, je razvejana stroka v večstoletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika, veščine …. so zapisani v knjigah, revijah …, ki jih izdajamo SLOVENSKI KNJIŽNI ZALOŽNIKI – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica MGL, Maska, Emanat in priložnostno pridružene založbe.

STUDIA HUMANITATIS

Beethovnova ulica 2, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/425 04 75

E-mail: studia.humanitatis@quest.arnes.si, Internet naslov: www.studia-humanitatis.si

Studia humanitatis prinaša že več kot 35 let na slovenska tla kvalitetne in temeljne prevode najpomembnejših in najvidnejših svetovnih avtorjev humanistike in družboslovja – od filozofije, sociologije, zgodovine, umetnosti, političnih ved, ekonomije, prava, psihologije in psihoanalize, antropologije, etnologije, itd. Teh naslovov je že več kot 260, zbrani so v Zeleni zbirki, ki je zaščitni znak založbe Studia humanitatis.

ŠKRATELJC, zavod za kulturo, izobraževanje in šport

Bevke 193, 1358 Bevke, SLOVENIJA

Tel. 064/562 891

E-mail: info@skrateljc.org, Internet naslov: www.skrateljc.org

Škrateljc izdaja slikanice za otroke, ki imajo svojo zgodbo v naravi. Deset pravljično-doživljajskih poti je že po Sloveniji, ki tvorijo pravljično-doživljajsko transverzalo. Izvirni strip o epskih slovenskih zgodbah pa so drugi del ustvarjanja.

TEHNIŠKA ZALOŽBA SLOVENIJE, d. d.

Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/479 02 11

E-mail: info@tzs.si, Internet naslov: www.tzs.si

V Tehniški založbi Slovenije boste poleg strokovne literature našli tudi priročnike s področja naravoslovja za otroke in odrasle ter priročnike za prosti čas. Že več kot 70 let izdajamo tudi poljudnoznanstveno revijo Življenje in tehnika.

UČILA INTERNATIONAL, D.O.O., TRŽIČ

Cesta Koroškega odreda 0018, 4294 KRIŽE, SLOVENIJA

Tel. 04/598 00 00

E-mail: ucila@ucila.si, Internet naslov: www.felix.si

Učila je ena vodilnih založb v slovenskem prostoru s splošnim založniškim programom. Vodilna usmeritev je prevodni program in zastopanost čim večjega dela aktualne svetovne založniške produkcije. Program je odraz časa in vključuje teme, ki se dotikajo vsakega izmed nas.

UMCO, podjetje za reklamo, trgovino, založništvo, d. d.

Leskovškova 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/520 18 30, Fax. 01/520 18 40

E-mail: prodaja@umco.si, Internet naslov: www.bukla.si

Založba UMco je že več kot dvajset let aktivno prisotna na Slovenskem knjižnem polju. Sprva smo izdajali pretežno filmske knjige, pred desetimi leti pa smo začeli vsebinsko širiti program. Sedaj lahko v naših zbirkah zasledite zlasti dela s področja stvarne literature, ki segajo vse od psihologije, družbeno-angažirane literature, žurnalistično-raziskovalnih del pa do biografsko-leposlovnih knjig.

UNIVERZA V LJUBLJANI

Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 11 81

E-mail: matevz.rudolf@uni-lj.si, Internet naslov: https://knjigarna.uni-lj.si

Založba Univerze v Ljubljani povezuje založniško dejavnost na 26-ih fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani. Je ena redkih založb v Sloveniji, ki izdaja publikacije z vseh področji znanosti (družboslovje, humanistika in umetnost, medicina in biotehnika, naravoslovje, matematika in fizika ter tehnika). Prav zato predstavlja zelo pester založniški program najrazličnejših vsebin za akademske in laične bralce.

V.B.Z. d.o.o.

Rimska 13, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Ob lastni založniški dejavnosti je V.B.Z. tudi distributer knjig založbe TASCHEN, ene najbolj znanih svetovnih založb s področja umetnosti in distributer knjig v hrvaškem jeziku.

VIDA d.o.o.

Igriška ulica 3, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/371 777

E-mail: edit@zalozbavida.si, Internet naslov: www.zalozbavida.si

Založba Vida je butična založba izvirne in prevodne leposlovne in stvarne literature, specializirana za produkcijo izvirnih priročnikov. Leta 2022 se je programsko združila z založbo Ocean, ki slovi po kakovostnih slikanicah in mladinskih romanih s sporočilom.

VIGEVAGEKNJIGE, zavod za literarno založništvo in druge svobode

Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 040/833 724

E-mail: first.piper@vigevageknjige.org, Internet naslov: www.vigevageknjige.org

VigeVageKnjige – največja slovenska stripovska založba. Izdaja prevodno in izvirno stripovsko čtivo za mladež, mlade odrasle in odrasle. VigeVageKnjige – kjer je doma risoroman. Od leta 2013.

ZALOŽBA *CF.

Dalmatinova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/434 44 31

E-mail: pisarna@zalozbacf.si, Internet naslov: www.zalozbacf.si

Že 25 let v desetih tematskih zbirkah izdajamo prevodno in izvirno humanistično in družboslovno teorijo, pa tudi leposlovje in še kaj, kar je vmes. Med našimi avtorji so klasiki in sodobniki, izbiramo besedila, ki so nekaj več: ki segajo čezse, v druge zvrsti, ki um dopolnjujejo s čutom, učenost z lepoto, razigranost z natančnostjo.

ZALOŽBA ALICA, LJUBICA KARIM RODOŠEK s. p.

Jakopičeva ulica 23, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/770 728

E-mail: ljubica.kr@alica.si, Internet naslov: www.ramos.si 

Otroška in mladinska literatura, leposlovje za odrasle.

ZALOŽBA GOGA, ZAVOD ZA ZALOŽNIŠKO IN UMETNIŠKO DEJAVNOST

Glavni trg 6, 8000 Novo mesto, SLOVENIJA

Tel. 07/393 08 11

E-mail: goga@goga.si, Internet naslov: www.goga.si

Založništvo, knjigarna Goga, leterarna rezidenca, leterarna agencija, festival Novo mesto Short, Novomeški poletni večeri, Rudi Potepuški, mednarodno sodelovanje, revija Rast.

ZALOŽBA KALEJDOSKOP LJUBLJANA

Milčinskeg ul. 11, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

E-mail: info@kalejdoskop.eu

www.igrezaglavce.si

www.teorijavsega.si

Smo mlada, inovativna založba slovenskih iger in knjig za glavce – zabavnih in poučnih iger za vse starosti ter knjižne zbirke Teorija vsega, ki odpira pogled iz drugega zornega kota, nadgradi Einsteinovo delo in nam pokaže pot do odgovorov.

ZALOŽBA KRTINA - ZAVOD ZA ZALOŽNIŠTVO, RAZISKOVALNE IN KULTUREN DEJAVNOSTI, LJUBLJANA

Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/251 55 85

E-mail: urednistvo@zalozbakrtina.si, Internet naslov: www.zalozbakrtina.si

Založba Krtina v treh knjižnih zbirkah prinaša kvalitetna dela domačih in tujih avtorjev, ki zasedajo ključno mesto znotraj posameznega družboslovnega področja in si s svojo svežino zaslužijo posebno pozornost. Naše knjige ponujajo kritičen premislek o aktualnih družbenih vprašanjih, odpirajo nove poglede na pojave, ki veljajo za samoumevne, pretresajo ustaljena prepričanja in stališča ter prinašajo prevode klasičnih del in najpomembnejših teoretikov.

ZALOŽBA MALINC, ALEŠ CIGALE s.p.

Klanska ulica 17, 1215 Medvode, SLOVENIJA

Tel. 01/361 66 99

E-mail: info@malinc.si, Internet naslov: www.malinc.si

Smo založba, ki od 2012 izdaja kakovostno mladinsko književnost in si prizadeva za večjo književno raznolikost. Osredinjeni smo na izdajanje avtoric in avtorjev španskega govornega področja in manjšinskih literatur, povezanih s špansko kulturo, kot so baskovski, katalonski in galicijski avtorji. Izdajamo tudi besedila manj poznanih evropskih in svetovnih literatur. S projekti promocije in motiviranja branja prenašamo akademsko znanje v prakso: vodimo bralnomotivacijske projekte, organiziramo in izvajamo izobraževanja mentorjev branja, literarna branja ter obiske tujih avtorjev.

ZALOŽBA MLADIKA S.C.A.R.L.

Via Ulica Donizetti 3,  IT-34133 TRIESTE – TRST, ITALIJA

Tel. 0039/040 348 08 18

E-mail: redakcija@mladika.com, Internet naslov: www.mladika.com

Založba Mladika deluje v Trstu od leta 1957. Izdaja istoimensko revijo in knjižni program. Izdaja leposlovna dela slovenskih pesnikov in pisateljev v Italiji, objavlja domoznanska in zgodovinska dela, literarnovedne eseje, otroško ter prevodno literaturo in občasno dela v italijanščini.

ZALOŽBA PIVEC d.o.o.

Na Gorci 20, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 040/543 335

E-mail: rudi@zalozba-pivec.com, Internet naslov: www.zalozba-pivec.comav

Založba Pivec se je v dveh desetletjih izoblikovala v eno vidnejših slovenskih založniških hiš. Ohranjamo tip splošne založbe, ki nagovarja bralce vseh starosti in profilov. Z našo produkcijo in prisotnostjo sledimo ustvarjalnemu dogajanju doma, v Evropi in v globalnem prostoru.

ZALOŽBA PRIMUS, ZALOŽNIŠTVO IN DISTRIBUCIJA KNJIG, d.o.o.

Brezina 19, 8250 Brežice, SLOVENIJA

Tel. 03/752 74 95

E-mail: info@primus.si, Internet naslov: www.primus.si

 

Primus je založba skrbno izBranih knjig, s katerimi vas navdihujemo in podpiramo na poti v svet, kjer je neskončno možnosti za bolj celovito, igrivo in radostno življenje. Knjiga je večna prijateljica, ki bralca spremlja v skrivnost.

ZALOŽBA SANJE d.o.o.

Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 059/070 034

E-mail: info@sanje.si, Internet naslov: www.sanje.si

Poslanstvo Založbe Sanje je podpora in širjenje ustvarjalnosti, ki si drznejo segati onstran. Prehajamo omejitve, ki ji jih postavljajo vzorci bodisi popularne bodisi elitne kulture.

ZALOŽBA SOPHIA

Einspielerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/434 49 35

E-mail: narocila@zalozba-sophia.si, Internet naslov: www.zalozba-sophia.si

Izdajamo kakovostno, izvirno in prevodno družboslovno in humanistično literaturo z usmeritvijo v refleksijo najaktualnejših družbenih dogajanj na globalni ravni in pri nas. Pri tem zahajamo v različne stroke: od filozofije, umetnosti in kulture do zgodovine, političnih ved, sociologije, ekonomije, antropologije, itd. Smo tudi izdajatelj revije Borec.

ZALOŽBA ZALA, MATEJA SUŽNIK s. p.

Hlebce 20c, 4248 Lesce, SLOVENIJA

Tel. 040/208 391

E-mail: mateja@zalozba-zala.si, Internet naslov: www.zalozba-zala.si

Na policah Založbe Zala najdemo izbrana dela prevedenih modernih klasikov otroške in mladinske literature (Astrid Lindgren, Ulf Stark, Siobhan Dowd, Tonke Dragt, Benji Davies …). Prav tako najdemo izbrana dela, slikanice domačih ustvarjalk in ustvarjalcev kot so Andreja Gregorič, Marta Bartolj, Ana Duša, Barbara Gregorič Gorenc indr. Številne naše knjige so dobitnice znaka za kakovostno otroško ali mladinsko delo, znaka zlata hruška.

ZALOŽNIŠTVO TRŽAŠKEGA TISKA

Via Ulica Montecchi,  IT – 34137 Trst – Trieste, ITALIJA

E-mail: info@ztt-est.it, Internet naslov: www.ztt-est.it

 

Založništvo tržaškega tiska (ZTT) že od leta 1945 želi omogočiti zamejskim in širše primorskim avtorjem izdajo kakovostnih knjig. Ob uveljavljanju lastnih avtorjev je založba izrazito dejavna tudi kot posrednik med slovensko in italijansko kulturo. To pomeni, da izdaja prevode iz slovenščine v italijanščino in obratno ter dvojezične knjige. Tematski sklopi založbe so: književnost in esejistika, znanstvena dela, kjer prednjačijo narodno vprašanje kot teorija, zgodovinopisje in literarna zgodovina, etnološke knjige, posebne knjige bibliofilske vrednosti.

ZAVOD LITERA

Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 041/398 916

E-mail: pr.litera@gmail.com, Internet naslov: www.zalozba-litera.org

Založba Litera izdaja kvalitetno izvirno in prevodno leposlovje. S svojo programsko usmerjenostjo skrbimo za izdajo literature z regijskega kot tudi širšega slovenskega območja. Poseben posluh namenjamo mladim, še neuveljavljenim avtorjem. Produkcija zadnjih dveh let je na sejmu na voljo s popusti do 70%.

ZAVOD ZA KULTURO NOVI SVET

Prečna ulica 3, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 070/874 568

E-mail: narocila@novisvet.si, Internet naslov: www.novisvet.si

Novi svet je založba gibanja Fokolarov ali Marijinega Dela in izdajajo knjige z versko vsebino za vsak okus. Založba bralcem ponuja uspešne zbirke kot so 365 misli, zbirka Elisabeth Lukas o logoterapiji, 100 strani in V šoli velikih molilcev.

ZRC SAZU, Založba ZRC

Novi trg 2, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/470 64 65

E-mail: narocanje@zrc-sazu.si, Internet naslov: www.zalozba.zrc-sazu.si

Založba ZRC je specializirana za izdaje znanstvene in strokovne literature predvsem s področja humanističnih ved, pa tudi nekaterih družboslovnih in naravoslovnih ved. Izdaja izvirne znanstvene in strokovne monografije, prevode znanstvene literature, slovarje, znanstvene in strokovne revije, kartografska dela, strokovne priročnike.

ZVEZA DRUŠTEV SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE

Groharjeva 2, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/4700 211

E-mail: info@zveza-slepih.si

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije je reprezentativna invalidska organizacija, v okviru katere deluje tudi Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne. Za potrebe slepih in slabovidnih ter drugih oseb z motnjami branja pretvarjamo knjige v dostopnih formatih (brajica, zvok, povečan tisk, e-oblika).