Razstavljalci

AVRORA AS d.o.o.

Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, SLOVENIJA

Tel. 059 932 107

E-mail: info@avrora.si, Internet naslov: www.galarna.si, www.avrora.si

Avrora je distribucijska hiša v okviru katere deluje spletna knjigarna www.galarna.si. Pri nas poskrbimo za hitro in učinkovito distribucijo knjig, ki jih glede na vsebino usmerimo na ustrezna prodajna mesta po Sloveniji in v zamejstvu. Prodajna mreža obsega knjigarne, trgovske centre, turistične točke, knjižnice, spletne trgovine in specifična prodajna mesta. Skrbimo za številne slovenske male in srednje velike založnike knjig.

Program knjig, ki jih združujemo v okviru naše distribucije obsega: kartonke, slikanice, otroško in mladinsko leposlovje, leposlovje za odrasle, program slovenskih avtorjev v zamejstvu in doma, priročnike s področja naravoslovja, kulinarike, psihologije in sociologije, priročnike za dom in vrt, vzgojo in izobraževanje, zdravje in osebnostno rast, prodajne priročnike in drugo.

BELETRINA, ZAVOD ZA ZALOŽNIŠKO DEJAVNOST

Neubergerjeva 30, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/200 37 00

E-mail: prodaja@beletrina.si, Internet naslov: www.beletrina.si

Založba Beletrina je ena od vodilnih slovenskih založb in kulturnih organizacij v Sloveniji. Ob visokokakovostni knjižni produkciji posebno pozornost posvečamo promociji avtorjev in prevajalcev ter dvigovanju bralne kulture v Sloveniji ter v mednarodnem prostoru.

Smo eden vodilnih generatorjev kulturnega življenja v Sloveniji, hkrati pa z inovativnimi praksami ves čas stremimo k povezovanju z akterji s področja kulture, novih tehnologij, sociale in šolstva. Vodimo dva največja literarna festivala v Sloveniji, Dnevi poezije in vina na Ptuju z več kot 65 dogodki po vsej Sloveniji in festival Literature sveta – Fabula v Ljubljani. Organiziramo več kot 250 dogodkov letno po Sloveniji. Na področju e-knjig smo razvili platformo Biblos za izposojo in nakup e-knjig, ki združuje že več kot 45.000 uporabnikov.

BUČA d.o.o.

Zgornja Slivnica  3d, 1293 Šmarje – Sap, SLOVENIJA

Tel. 041/643 026

E-mail: buca@siol.net, Internet naslov: www.buca.si

Buča je najstarejša slovenska knjigotrška hiša. Večkrat pomagamo izdati kakšno zanimivo knjigo iz različnih področij.

Breda Smolnikar, samozaložnica

Depala vas s54 a, 1230 Domžale, SLOVENIJA

Tel. 051/610 280

E-mail: smolnikar.breda@amis.net

Razstavljene so samozaložene knjige avtorice Brede Smolnikar (1980-2022) in prevodi njenih knjig v nemški, angleški, srbski, bosanski, slovaški, španski, euskera in francoski jezik. Čakam na izid obsežne samozaložene knjige pogovorov z Jolko Milič od 2005 do 2020.

CANKARJEVA ZALOŽBA - ZALOŽNIŠTVO d.o.o.

Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Internet naslov: www.mladinska.com

Cankarjeva založba že skoraj osem desetletij odločilno sooblikuje naš kulturni in miselni prostor. Poleg odličnega leposlovja se posebej skrbno posveča slovenskim avtorjem ter navdušuje tudi s kakovostno stvarno literaturo, monografijami, biografijami, kuharicami …, posebno mesto na založniškem zemljevidu pa imajo prestižne luksuzne izdaje. Z jasnimi programskimi usmeritvami ter zavezanostjo kakovostnemu leposlovju in tehtni stvarni literaturi se lahko pohvali z enim najzvestejših in najbolj predanih bralskih občinstev pri nas.

CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA, d.o.o.

Prešernova ulica 23, 3000 Celje, SLOVENIJA

Tel. 03/426 48 00

E-mail: info@celjska-mohorjeva.si, Internet naslov: www.mohorjeva.org

Celjska Mohorjeva družba, prva slovenska založba, danes sodi med večje klasične slovenske založbe. Uresničuje 170-letno poslanstvo izdajanja kakovostnih knjig najrazličnejših zvrsti s področij kulture in humanizma za vse generacije.

ČZD KMEČKI GLAS d.o.o.

Vurnikova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/473 53 63, Fax. 01/473 53 77

E-mail: info@czd-kmeckiglas.si, Internet naslov: www.kmeckiglas.com

 Založba kmečki glas izdaja strokovne in poljudno strokovne knjige o vrtu, naravi, živalih, hrani in pijači, hobi aktivnostih, sadjarstvu, vinogradništvu, gozdarstvu in širše kmetijstvu. Izdane knjige so večinoma delo slovenskih avtorjev.

DESK, ZALOŽNIŠTVO d.o.o. IZOLA

Kosovelova 36, 6310 Izola-Isola, SLOVENIJA

Tel. 05/169 90 70

Verjamemo, da lahko branje spodbudi domišljijo in nas usmerja v življenje. Zato se na naših policah najde knjiga za različne bralce. Prav vsako knjigo skrbno izberemo in smo nad njo navdušeni. Ponosni smo, da so pri nas našli svoj slovenski dom pomembni avtorji in njihova dela.

DIDAKTA d.o.o.

Železniška ulica 5, 4248 Lesce, SLOVENIJA

Tel. 04/532 02 00, Fax. 04/532 02 11

E-mail: zalozba@didakta.si, Internet naslov: www.didakta.si

 Založba Didakta že 34 let izdaja poučne otroške slikanice, otroške enciklopedije, kakovostne priročnike za starše, mladostnike in odrasle, strokovno literaturo z različnih področij, potopise ter vrhunsko leposlovje.

DRUŠTVO ZA INFORMIRANJE O ISLAMU

Zrkovska cesta 144, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 040/718 105

E-mail: info@alislam.si, Internet naslov: www.alislam.si

Društvo za informiranje o islamu aktivno prevaja in objavlja knjige, ki omogočajo boljše razumevanje islama in pokrivajo različne teme. Knjige mnoga zapletena vprašanja osvetlijo z jasnostjo, ki se je morda prej mnogim izmuznila.

DRUŠTVO ZA TEORETSKO PSIHOANALIZO LJUBLJANA

Igriška ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/755 050, Fax. http://www.drustvo-dtp.si/analecta/

E-mail: analecta@drustvo-dtp.si

Društvo za teoretsko psihoanalizo je bilo kot založba ustanovljeno konec osemdesetih let in je prevzelo nase izdajanje knjižne zbirke Analecta, ki letos praznuje častitljivo štiridesetletnico, in izdajanje revije Problemi, ki izhaja še bolj častitljivih oseminšestdeset let. Tako z objavami pronicljivih teoretskih in humanističnih tekstov znotraj revije Problemi kot tudi z več kot 150 knjižnimi naslovi zbirke Analecta Društvo za teoretsko psihoanalizo izkazuje kar nekaj stalnic. Prvič, izdajanje originalnih del domačih avtorjev, ki se umeščajo v aktualna nova iskanja, predvsem v preseku filozofije in psihoanalize. Drugič, sistematična skrb za prevajanje, ki se kaže po eni strani v prevajanju klasičnih filozofskih del, po drugi strani pa v prevajanju nekaterih temeljnih sodobnih teoretskih del. Tretjič, skrb za izdajanje mladih avtorjev, ki jim zbirka nudi priložnost za objavo filozofskih prvencev – mnogi od teh so sčasoma dosegli mednardno uveljavitev in prevode v tuje jezike. In četrtič, skrb za širše področje humanistike, kulturnih študij, politične teorije, literarne in filmske teorije itd. Vse to iz revije Problemi in knjižne zbirke Analecta dela eno najbolj profiliranih revij in knjižnih zbirk pri nas, ki obenem odmevno posegata tudi v mednarodni prostor.

DRUŽINA d.o.o.

Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/360 28 28

E-mail: druzina@druzina.siInternet naslov: www.druzina.si

Družina je založniška in časopisna hiša, ki v katoliškem duhu poslanstvo skozi tednik širi že 70 let. S petimi knjigarnami po celi Sloveniji nudi prodajo knjig, tednika in ostalih revij. Spletna knjigarna na www.druzina.si pa je dostopna kadarkoli in kjerkoli.

Epistola, založništvo, d.o.o.

Linhartova cesta 64, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 031/814 774

E-mail: matic@epistola.si

S sporočilnostjo otroških in mladinskih knjig, ki jih izdajamo, želimo na zanimiv in poučen način opozarjati na vrednote, ki so v življenju pomembne, ter na okolje in družbo, v kateri živimo.

GORIŠKA MOHORJEVA DRUŽBA

Piazza Vittoria – Travnik   25, 34170 Gorizia – Gorica (Italija)

Tel. +39 0481 533177

E-mail: mohorjeva@gmail.com, Internet naslov: www.mohorjeva.it

Goriška Mohorjeva družba je bila ustanovljena 17. novembra 1923. Prve knjige s Koledarjem za leto 1925 so izšle leta 1924. Z ustanovitvijo Zadruge Goriška Mohorjeva leta 1993 je skupaj s tednikom Novi glas in mesečnikom Pastirček postala njena sestavna enota.

GRAFENAUER ZALOŽBA, založniška dejavnost, d.o.o.

Vodnikova cesta 252, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 069/639 461

E-mail: info@grafenauer.si, Internet naslov: www.grafenauer.si

Z otroškimi poljudnimi in leposlovnimi deli in učbeniki slovensko knjižno krajino bogatimo že 13 let. Naše izvirne in prevodne knjige otroke izobražujejo, motivirajo, krepijo osebnostno rast in bralno kulturo, naši učbeniki so vsebinsko, didaktično in oblikovno dovršeni. Knjige, ki bogatijo otroštvo!

HART ZALOŽBA, HARTING d.o.o.

Rožna dolina, cesta I 26, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 041/636 503

E-mail: hartpublishing@gmail.com, Internet naslov: www.hartpublishing.si

V založbi Hart s priznanimi slovenskimi avtorji oblikujemo knjižne izdaje, ki prikazujejo lepote in posebnosti Slovenije. Tako izvirne kot prevedene leposlovne in stvarne izdaje so namenjene bralcem vseh starosti, od prvih korakov v svet knjig do zahtevnejših strok . za dvig bralne ravni, za izboljšanje učnih rezultatov, za širjenje obzorij.

INŠTITUT NOVE REVIJE, ZAVOD ZA HUMANISTIKO

Vodovodna cesta 101, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/244 45 60

E-mail: tomaz.zalaznik@institut-nr.si, Internet naslov: www.institut-nr.si 

Inštitut Nove revije, zavod za humanistiko je raziskovalna ustanova, katere glavna dejavnost je raziskovanje na področju zgodovine, filozofije, religiologije, antropologije, umetnostne in literarne zgodovine, estetike, etike, teorije kulture, sociologije ter izdajanje knjig in revij.

KNJIŽEVNO DRUŠTVO HIŠA POEZIJE

Pavšičeva 4, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/336 486

E-mail: hisa-poezije@poetikon.si

Hiša poezije od leta 2006 izdaja revijo za poezijo in poetično Poetikon, knjižne zbirke Poetikonove lire, Ginko, Sončnica, vsa nora od svetlobe in posebne izdaje. Organiziramo pesniška srečanja in branja poezije, sodelujemo s slovenskimi in tujimi revijami, založbami in umetniškimi ustanovami.

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO SODOBNOST INTERNATIONAL

Suhadolčanova 64, 1231 Ljubljana – Črnuče, SLOVENIJA

Tel. 01/437 21 01

E-mail: sodobnost@guest.arnes.si, Internet naslov: www.sodobnost.com

KUD Sodobnost International izdaja najstarejšo slovensko literarno revijo

Sodobnost. Založbo odlikuje kakovosten knjižni program. V slovenski knjižni prostor hkrati prinaša tudi izvrstna prevodna dela iz manj pogosto prevajanih literarnih pokrajin. Posebno pozornost posveča izvirnim projektom za spodbujanje branja.

LITERARNO - UMETNIŠKO DRUŠTVO LITERATURA

Tomšičeva ulica 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/251 423 69

E-mail: ludliteratura@yahoo.com, Internet naslov: www.ludliteratura.si

LUD Literatura je literarno-umetniško društvo, ki skrbi za literarno kulturo. Izdaja revijo Literatura in ima obsežen knjižni program.

Lisztov inštitut, Madžarski kulturni center, Ljubljana

Bavarska steza 8, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. +386/59 337 900

E-mail: info@lisztovinstitut.si

Madžarski kulturni center – Lisztov inštitut v Ljubljani deluje od leta 2016. V Sloveniji je na pobudo inštituta do sedaj izšlo blizu 30 naslovov s področja madžarskega leposlovja, umetnosti in gastronomije. Izdaje Madžarskega leposlovja v tujini podpira PetQfijeva ustanova.

MIŠ, ZALOŽNIŠTVO, TRGOVINA IN STORITVE d.o.o.

Gorjuša 33, 1233 Dob, SLOVENIJA

Tel. 01/721 45 40

E-mail: info@miszalozba.com, Internet naslov: www.miszalozba.com

Miš založba se že 19 let trudi, da na slovenskem knjižnem trgu ponuja kakovostne naslove tako slovenskih kot tujih avtorjev, zlasti za mladino. Naše poslanstvo je slediti potrebam slovenskih bralcev različnih bralnih sposobnosti z izdajanjem kakovostnih knjižnih del, pri tem pa se osredotočati na kakovost besedil, ilustracij ter izvedbe knjig. To dokazujejo tudi nagrade in priznanja, ki smo jih v teh letih prejeli.

MLADINSKA KNJIGA TRGOVINA d.o.o.

Slovenska cesta 29, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/560 54 08

Internet naslov: www.mladinska.com

Mladinska knjiga Trgovina kot največja knjigotrška mreža v Sloveniji ima več kot 50 enot po Sloveniji. Na policah knjigarn je na voljo okrog 20.000 knjižnih naslovov vseh žanrov, tako slovenskih avtorjev kot prevodne literature, od leposlovja, priročnikov, otroških knjig do strokovne literature. Pri nas starši šolarjem napolnijo šolsko torbo z vsem, kar potrebujejo. Izvirna in posebna je tudi ponudba daril za vse starosti in okuse.  Z oskrbo s pisarniškim materialom

pripomoremo k lažji organizaciji dela in večji učinkovitosti.

MLADINSKA KNJIGA ZALOŽBA d. d.

Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 31 00

E-mail: info@mladinska.com, Internet naslov: www.mladinska.com

V Mladinski knjigi, ki se ponaša s petinsedemdesetletno zgodovino, skrbimo za bralce vseh starosti in okusov – doslej smo mednje pospremili več kot 26.000 knjižnih naslovov v nakladi dobrih 120 milijonov izvodov. Navdušujemo z odlično priročniško literaturo ter leposlovnimi deli domačih in tujih avtorjev. Posebno pozornost posvečamo izvirnim otroškim slikanicam, vrhunski ilustraciji ter mladinski književnosti. 

Da lahko vsak otrok uresniči svoj potencial, skrbimo z vrhunskimi tiskanimi učnimi gradivi, podprtimi s sodobnimi interaktivnimi potmi do znanja. Mladinska knjiga ohranja in utrjuje položaj največje založbe v Sloveniji, ostaja pa tudi vodilna založnica revij za otroke in mladino; Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, Pil, Gea.

Slovenske ljubitelje knjig povezujemo v največjem knjižnem klubu Svet knjige in otroškem knjižnem klubu Ciciklub. Kakovost in izvirnost slovenske ustvarjalnosti spodbujamo z Levstikovimi nagradami in nagrado modra ptica.

MOHORJEVA ZALOŽBA CELOVEC

Viktringer Ring 26,  AT 9020 Celovec Klagenfurt, AVSTRIJA

Tel. 0043/463 565 15 20

E-mail: zalozba@mohorjeva.at, Internet naslov: www.mohorjeva.com

 

Mohorjeva založba Celovec nudi pester izbor knjižnega programa, s poudarkom na popretekli zgodovini na območju Slovenije in zamejstva ter Avstrije, slovenskih, zamejsko-slovenskih in avstrijskih avtorjev. Založba šteje med vodilne v slovensko-nemških in nemško-slovenskih prevedenih delih.

NARODNA IN UNIVERZITETNA KNJIŽNICA

Turjaška ulica 1, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/200 12 09

E-mail: dogodki@nuk.uni-lj.si, Internet naslov: www.nuk.uni-lj.si

Predstavitev projekta NUK 2.

NOVA OBZORJA založništvo d.o.o.

Linhartova cesta 13, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 031/554 777

E-mail: monika.maljevic@demokracija.si

 

Založba Nova obzorja je na slovenskem knjižnem in medijskem trgu že 26 let. Poleg izdajanja periodičnega tiska je tudi založnica večjega števila knjižnih izdaj. Svojo založniško knjižno dejavnost smo usmerili predvsem na izdajanje knjig s področja humanistike in družboslovja, ki obravnavajo do sedaj v veliki meri prezrto tematiko.

OGNJIŠČE ZALOŽNIŠKA DEJAVNOST d.o.o.

Trg Brolo 11, 6000 Koper – Capodistria, SLOVENIJA

Tel. 05/611 72 20

E-mail: ognjisce.zalozba@ognjisce.si, Internet naslov: www.knjigarna.ognjisce.si

 

Založba Ognjišče, znana po nekaterih uspešnicah, ki so izšle v več deset tisoč izvodih, je nastala na osnovi delovanja revije Ognjišče. S svojimi raznovrstnimi izdajami želi odgovarjati na bivanjska in verska vprašanja sodobnega človeka ter plemenititi njegovo življenje.

SIDARTA d.o.o.

Dunajska cesta 109, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/561 34 73

E-mail: office@sidarta.si, Internet naslov: www.sidarta.si

 

Jedro založniškega programa založbe SIDARTA sestavlja vodniška literatura s področij gorništva, plezanja, turne smuke, izletništva (družinski izleti!) in kolesarjenja. Poleg pa še  zemljevidi ter gorniško leposlovje. Ob koncu leta pripravljamo božično-novoletne voščilnice z motivi slovenskih ilustratorjev. Vabljeni na našo spletno stran www.sidarta.si.

SINGA, trgovina in storitve, d.o.o.

Slovenčeva ulica 24, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 040/200 311

E-mail: peter@singa.si, Internet naslov: www.zabavnoucenje.com

 

KUKU – zabavno učenje je edinstven didaktični koncept, pri katerem otroci na zabaven in privlačen način pridobijo obilo zanimivih in poučnih informacij. Branje s pomočjo interaktivnega pisala KUKU je posebno učno doživetje, saj se besedam in slikam z enim dotikom pridružijo tudi zvoki.

SLOVENSKA MATICA

Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/422 43 40, Fax. 01/422 43 44

E-mail: slovenska matica@siol.net, Internet naslov: www.slovenska-matica.si

 

Slovenska matica je znanstvena in kulturna institucija, ki prireja znanstvene sestanke o najrazličnejših problemih slovenske kulture in družbe ter njene prihodnosti. Hkrati je založba, ki skrbi za izdajanje kvalitetnih izvirnih del ter prevodov humanistike, družboslovja, naravoslovja, medicine in tehnike.

SLOVENSKI GLEDALIŠKI INŠTITUT - SLOGI

Mestni trg 17, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 58 00

E-mail: slogi@slogi.si, Internet naslov: www.slogi.si

 

Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno

tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika, veščine … so zapisani v knjigah in revijah, ki jih izdajamo SLOVENSKI GLEDALIŠKI ZALOŽNIKI – SLOGI. Knjižnica MGL, Festival Borštnikovo srečanje, AGRFT, Maska in Emanat se predstavljamo z novitetami in temeljnimi deli, namenjenimi strokovni in širši javnosti.

STUDIA HUMANITATIS

Beethovnova ulica 2, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/425 04 75

E-mail: studia.humanitatis@quest.arnes.si, Internet naslov: www.studia-humanitatis.si

 

Založba Studia humanitatis prinaša že več kot 30 let na slovenska tla kvalitetne temeljne prevode najpomembnejših avtorjev humanistike in družboslovja. Teh naslovov je več kot 250, zbrani so v Zeleni zbirki, ki je zaščitni znak založbe Studia humanitatis.

TEHNIŠKA ZALOŽBA SLOVENIJE, d. d.

Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/479 02 11

E-mail: info@tzs.si, Internet naslov: www.tzs.si

 

V Tehniški založbi Slovenije boste poleg strokovne literature našli tudi

priročnike s področja naravoslovja za otroke in odrasle in priročnike za prosti čas. Že več kot 70 let izdajamo tudi poljudnoznanstveno revijo Življenje in tehnika.

UMCO, podjetje za reklamo, trgovino, založništvo, d. d.

LESKOŠKOVA 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/520 18 30, Fax. 01/520 18 40

Internet naslov: www.bukla.si

 

Založba UMco je že več kot dvajset let aktivno prisotna na slovenskem knjižnem polju. Sprva smo izdajali pretežno filmske knjige, pred desetimi leti pa smo začeli vsebinsko širiti program. Sedaj lahko v naših zbirkah zasledite zlasti dela s področja stvarne literature, ki segajo vse od psihologije, družbeno-angažirane literature, žurnalistično-raziskovalnih del pa do biografsko-leposlovnih knjig.

V.B.Z. d.o.o.

Rimska cesta 13, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/426 95 72

E-mail: info@vbz.si, Internet naslov: www.vbz.si

 

Ob lastni založniški dejavnosti je V.B.Z. tudi distributer knjig založbe TACHEN, ene najbolj znanih svetovnih založb s področja umetnosti in distributer knjig v hrvaškem jeziku.

VIGEVAGEKNJIGE, zavod za literarno založništvo in druge svobode

Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 040/833 724

E-mail: first.piper@vigevageknjige.org,

Internet naslov: www.vigevageknjige.org

 

VigeVageKnjige – največja slovenska stripovska založba. Izdaja prevodno in izvirno stripovsko čtivo za mladež, mlade odrasle in odrasle. VigeVageKnjige – kjer je doma risoroman. Od 2013.

ZALOŽBA *CF.

Dalmatinova ulica 2, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/434 44 31

E-mail: amelia.kraigher@zalozbacf.si, Internet naslov: www.zalozbacf.si

 

Založba*CF. je nastala leta 1997 in je ena najuglednejših slovenskih založb s področja humanistike, družboslovja in leposlovja. Njen program obsega deset zbirk, v njih izhajajo referenčna dela tujih in slovenskih avtorjev: od klasikov 20. stoletja do najprodornejših sodobnih avtorjev.

ZALOŽBA ALICA, LJUBICA KARIM RODOŠEK s. p.

Jakopičeva ulica 23, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/770 728

E-mail: ljubica.kr@alica.si, Internet naslov: www.ramos.si

 

Otroška in mladinska literatura, leposlovje za odrasle.

ZALOŽBA GOGA, ZAVOD ZA ZALOŽNIŠKO IN UMETNIŠKO DEJAVNOST

Glavni trg 6, 8000 Novo mesto, SLOVENIJA

Tel. 07/393 08 11

E-mail: goga@goga.si, Internet naslov: www.goga.si

 

Založništvo, Knjigarna Goga, literarna rezidenca, literarna agencija, festival Novo mesto short, Rudi Potepuški, Novomeški poletni večeri, Nagrada Novo mesto, Reading Balkans, mednarodno sodelovanje, revija Rast.

ZALOŽBA GRAHOVAC d.o.o.

Ulica Hermana Potočnika 30, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 031/854 848

E-mail: zalozba.grahovac@siol.net, Internet naslov: www.zalozba-grahovac.com

 

Založba Grahovac je podjetje, ki izdaja predvsem otroško literaturo. Našo pestro ponudbo knjig sestavljajo najlepše klasične pravljice, basni in zgodbe, vadnice, knjige pobarvanke, knjige z nalepkami ter mnoge druge. Prav vse pa krasijo čudovite ilustracije.

ZALOŽBA KRTINA - ZAVOD ZA ZALOŽNIŠTVO, RAZISKOVALNE IN KULTUREN DEJAVNOSTI, LJUBLJANA

Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/251 55 85

E-mail: urednistvo@zalozbakrtina.si, Internet naslov: www.zalozbakrtina.si

Založba Krtina v treh knjižnih zbirkah prinaša kvalitetna dela domačih in tujih avtorjev, ki zasedajo ključno mesto znotraj posameznega družboslovnega področja in si s svojo svežino zaslužijo posebno pozornost. Naše knjige ponujajo kritičen premislek o aktualnih družbenih vprašanjih, odpirajo nove poglede na pojave, ki veljajo za samoumevne, pretresajo ustaljena prepričanja in stališča ter prinašajo prevode klasičnih del in najpomembnejših teoretikov.

ZALOŽBA MALINC, ALEŠ CIGALE s.p.

Klanska ulica 17, 1215 Medvode, SLOVENIJA

Tel. 01/361 66 99

E-mail: info@malinc.si, Internet naslov: www.malinc.si

 

Smo založba, ki od 2012 izdaja kakovostno mladinsko književnost in si prizadeva za večjo književno raznolikost. Osredinjeni smo na izdajanje avtoric in avtorjev španskega govornega področja in manjšinskih literatur, povezanih s špansko kulturo, kot so baskovski, katalonski in galicijski avtorji. Izdajamo tudi besedila manj poznanih evropskih in svetovnih literatur. S projekti promocije in motiviranja branja prenašamo akademsko znanje v prakso: vodimo bralno-motivacijske projekte, organiziramo in izvajamo izobraževanja mentorjev branja, literarna branja ter obiske tujih avtorjev.

ZALOŽBA MLADIKA

Via Ulica Donizetti 3,  IT-34133 TRIESTE – TRST, ITALIJA

Tel. 0039/040 348 08 18

E-mail: redakcija@mladika.com, Internet naslov: www.mladika.com

 

Mladika deluje v Trstu od leta 1957. Izdaja istoimensko revijo in knjižni

program. Objavlja leposlovna dela slovenskih pesnikov in pisateljev v Italiji, domoznanska in zgodovinska dela, literarnovedne monografije, politično beletristiko, otroško ter prevodno literaturo. Ima tudi reprezentančni zbirki Črnike za poezijo in Zapisi iz zdomstva. Občasno objavlja dela v italijanskem jeziku, predvsem prevodno literaturo. Založba uveljavlja slovenski jezik in zavest v Italiji.

ZALOŽBA MORFEMPLUS d.o.o.

Jezero 55, 1352 Preserje, SLOVENIJA

Tel. 041/532 658

E-mail: helena@morfem.si, Internet naslov: www.morfem.si

 

V ponudbi založbe Morfem najdete preko 500 naslovov izbranih in likovno

presežnih del za otroke, mladino in odrasle. Izbirate lahko med kartonkami, slikanicami, enciklopedijami, poučnimi knjigami in izvrstnimi romani. Vsi za knjige, knjige za vse!

ZALOŽBA PIVEC d.o.o.

Na Gorci 20, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 040/543 335

E-mail: rudi@zalozba-pivec.com, Internet naslov: www.zalozba-pivec.com

 

Založba Pivec se je v dveh desetletjih izoblikovala v eno vidnejših slovenskih založniških hiš. Ohranjamo tip splošne založbe, ki nagovarja bralce vseh starosti in profilov. Z našo produkcijo in prisotnostjo sledimo ustvarjalnemu dogajanju doma, v Evropi in v globalnem prostoru.

ZALOŽBA PRIMUS, ZALOŽNIŠTVO IN DISTRIBUCIJA KNJIG, d.o.o.

Brezina 19, 8250 Brežice, SLOVENIJA

Tel. 03/752 74 95

E-mail: info@primus.si, Internet naslov: www.primus.si

 

Primus je založba skrbno izBranih knjig, s katerimi vas navdihujemo in podpiramo na poti v svet, kjer je neskončno možnosti za bolj celovito, igrivo in radostno življenje. Knjiga je večna prijateljica, ki bralca spremlja v skrivnost.

ZALOŽBA SOPHIA

Einspielerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/434 49 35

E-mail: narocila@zalozba-sophia.si, Internet naslov: www.zalozba-sophia.si

 

Izdajamo kakovostno izvirno in prevodno družboslovno in humanistično literaturo z usmeritvijo v refleksijo najaktualnejših družbenih dogajanj na globalni ravni in pri nas. Pri tem zahajamo v različne stroke: od filozofije, umetnosti in kulture do zgodovine, političnih ved, sociologije, ekonomije, antropologije, itd. Smo tudi izdajatelj revije Borec.

ZALOŽBA UNIVERZE V LJUBLJANI

Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 01/241 11 81

E-mail: matevz.rudolf@uni-lj.si, Internet naslov: https://knjigarna.uni-lj.si

 

Založba Univerze v Ljubljani povezuje založniško dejavnost na 26-ih fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani. Je ena redkih založb v Sloveniji, ki izdaja publikacije z vseh področji znanosti (družboslovje, humanistika in umetnost, medicina in biotehnika, naravoslovje, matematika in fizika ter tehnika). Prav zato predstavlja zelo pester založniški program najrazličnejših vsebin za akademske in laične bralce.

ZALOŽBA VIDA d.o.o.

Igriška ulica 3, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 041/371 777

E-mail: edit@zalozbavida.si, Internet naslov: www.zalozbavida.si

 

Založba Vida je butična slovenska založba z izbranim programom poljudne

esejistike, leposlovja in življenjsko-stilne literature. Pod okriljem založbe Vida se nadaljuje tudi program kakovostne mladinske literature založbe Ocean.

ZALOŽBI SANJE IN LUNA

Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 059/070 034

E-mail: info@sanje.si, Internet naslov: www.sanje.si

 

Poslanstvo založbe Sanje je podpora in širjenje ustvarjalnosti, ki si drznejo segati onstran. Prehajamo omejitve, ki ji jih postavljajo vzorci bodisi popularne bodisi elitne kulture. Razmišljamo in se odločamo preko uveljavljenih vrednostih, estetskih, žanrskih, političnih…

ZALOŽNIŠTVO TRŽAŠKEGA TISKA

Via Ulica Montecchi,  IT – 34137 Trst – Trieste, ITALIJA

E-mail: info@ztt-est.it, Internet naslov: www.ztt-est.it

 

Založništvo tržaškega tiska (ZTT) že od leta 1945 želi omogočiti zamejskim in širše primorskim avtorjem izdajo kakovostnih knjig. Ob uveljavljanju lastnih avtorjev je založba izrazito dejavna tudi kot posrednik med slovensko in italijansko kulturo. To pomeni, da izdaja prevode iz slovenščine v italijanščino in obratno ter dvojezične knjige. Tematski sklopi založbe so: književnost in esejistika, znanstvena dela, kjer prednjačijo narodno vprašanje kot teorija, zgodovinopisje in literarna zgodovina, etnološke knjige, posebne knjige bibliofilske vrednosti.

ZAVOD LITERA

Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor, SLOVENIJA

Tel. 041/398 916

E-mail: pr.litera@gmail.com, Internet naslov: www.zalozba-litera.org

 

Izdajamo kvalitetno izvirno in prevodno literaturo. S svojo programsko

usmerjenostjo skrbimo tako za izdajo literature z regijskega območja, kot tudi del s širšega slovenskega območja. Poseben posluh namenjamo mladim, še ne uveljavljenim avtorjem in prevajalcem.

ZAVOD ZA KULTURO NOVI SVET

Prečna ulica 3, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel. 070/874 568

E-mail: narocila@novisvet.si, Internet naslov: www.novisvet.si

 

Novi svet je založba gibanja Fokolarov ali Marijinega Dela in izdajajo knjige z versko vsebino za vsak okus. Založba bralcem ponuja uspešne zbirke kot so 365 misli, zbirka Elisabeth Lukas o logoterapiji, 100 strani in V šoli velikih molilcev.

ZNANSTVENORAZISKOVALNI CENTER SLOVENSKE AKADEMIJE ZNANOSTI IN UMETNOSTI

ZNANSTVENORAZISKOVALNI CENTER SLOVENSKE AKADEMIJE ZNANOSTI IN UMETNOSTI

Novi trg 2, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

Tel. 01/470 64 65

E-mail: narocanje@zrc-sazu.si, Internet naslov: www.zalozba.zrc-sazu.si

 

Založba ZRC je specializirana za izdaje znanstvene in strokovne literature predvsem s področja humanističnih ved, pa tudi nekaterih družboslovnih in naravoslovnih ved. Izdaja izvirne znanstvene in strokovne monografije, prevode znanstvene literature, slovarje, znanstvene in strokovne revije, kartografska dela, strokovne priročnike.

Založba Zala

Hlebce 20c, 4248 Lesce, SLOVENIJA

Tel. 040/208 391

E-mail: mateja@zalozba-zala.si, Internet naslov: www.zalozba-zala.si

 

Založba Zala ponuja izbrane, nagrajene in priljubljene slikanice, otroške, mladinske in cross-over romane priznanih domačih in tujih avtorjev, ilustratorjev in prevajalcev, npr. Kit v nevihti (Benji Davies), dela Ulfa Starka, Roddyja Doyla, Ide Mlakar Črnič, Barbare Gregorič Gorenc, Marte Bartolj, Andrej Gregorič.